شرح پروژه
به طور قطع با بیوراکتور یا همان راکتور شیمیایی آشنا هستید. از بایوراکتورها برای انجام واکنش های شیمیایی استفاده می شوند. اما فتوبیوراکتور چیست و چه تفاوتی با بیوراکتور ها دارد. در واقع از فتو بایوراکتور ها در حوزه زیست فناوری استفاده می شود. از این وسیله به منظور تولید ریزجلبک استفاده می شود. ویژگی منحصر به فرد این فناوری استفاده از نور برای کشت میکروارگانیزم های فتوسنتز کننده مانند میکروجلبک ها است.
- مجری: شرکت دانش بنیان زیست اندیشان بهفر
- تاریخ: بیستم مرداد
- لینک پروژه: www.zistandishan.com
تولید ریزجلبک ها در محیط های مختلفی صورت می گیرد. از انواع محیط هایی که این ماده قابلیت پرورش در آن را دارد استخرهای روباز، فتوبیوراکتورهای لوله ای، فتوبیوراکتورهای صفحه تخت است. بیوراکتورهای زیستی می تواند در مدل های افقی، عمودی و زاویه ای طراحی شوند. از مزایای طراحی متنوع این دستگاه نیاز به کمترین فضا برای کشت محصول خواهد بود.
کشت جلبک ها در این وسیله تحت شرایط کنترل شده صورت میگیرد. برای کشت جلبک در فتوبایوراکتورها وجود نور از اهمیت بالایی برخوردار است. شدت نور در محیط کشت رابطه مستقیم با میزان تولید این ماده دارد. در واقع هر چه سطح بیشتری در معرض نور قرار داشته باشد حجم تولید بیشتر خواهد شد.
در فتوبیوراکتور ها دیگر پارامترها مانند انتقال گاز و درجه حرارت نیز به خوبی کنترل می شوند. همچنین می توان از ورود آلاینده ها و ذرات خارجی حفاظت کرد. دیگر پارامترهای که برای کشت در این دستگاه کنترل می شوند میزان دی اکسید کربن، آب، دما، نور، سطح اسیدیته و … است.